هدف كلي واحد : (تامين حفظ و ارتقاي وضعيت تغذيه جامعه)
اهداف برنامه :
رديف |
|
۱ |
بهبود روند رشد و وضعيت تغذيه كودكان زير ۶سال |
۲ |
بهبود وضعيت تغذيه دانش آموزان |
۳ |
بهبود وضعيت تغذيه مادران باردار و شيرده |
۴ |
بهبود وضعيت تغذيه سالمندان |
۵ |
بهبود وضعيت تغذيه ميانسالان |
۶ |
پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود آهن و كم خوني ناشي از فقر آهن |
۷ |
پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود ساير ريزمغذيها ( ويتامين A - D - B۲– روي و كلسيم ) |
۸ |
ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع سرطان |
۹ |
ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع بيماريهاي قلبي عروقي و فشار خون |
۱۰ |
ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع ديابت |
۱۱ |
ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع چاقي |
۱۲ |
بهبود وضعيت تغذيه در مراكز جمعي و عمومي |
۱۳ |
پيشگيري و كنترل وضعيت اختلالات ناشي از كمبود يد |
14 |
ترویج کشت سبزیجات در زنان روستایی |
15 |
بهبود وضعیت تغذیه در محیط کار |
انجام برنامه هاي فوق از طريق فعاليت هاي زير :
۱- اجراي برنامه حمايتي مادران باردار شيرده
۲- اجراي برنامه حمايتي كودكان زير 5 سال بي بضاعت
۳- شناسايي فرهنگ و رفتارهاي غذايي جامعه و اصلاح شيوه زندگي
۴- تدوين برنامه آموزشي براي كاركنان بهداشتي درماني – كاركنان بين بخشي – دانش آموزان و معلمان
۵- تدوين برنامه آموزشي همگاني
۶- ايجاد هماهنگي با ارگان هايي كه در آموزش ارتقاء سلامت جامعه نقش دارند .
۷- همكاري با صدا و سيما جهت توليد برنامه هاي آموزشي تغذيه سالم
۸- پاش سالانه يد ادرار دانش آموزان
۹- آهن ياري در مدارس راهنمايي و دبيرستان دخترانه
۱۰- بازديد مشترك مدارس
۱۱- نظارت بر تغذيه دانش آموزان مدارس و ارائه مواد غذايي سالم در بوفه ها
۱۲- ارجاع مادران باردار و شيرده به واحد مشاوره تغذيه و رژيم درماني جهت بهبود وضعيت تغذيه
۱۳- بازديد مشترك از سراي سالمندان و اصلاح برنامه غذايي آنها
۱۴- اجراي بررسي كشوري پژوهش در وضعيت ريزمغذيها هر ۱۰ سال يكبار
۱۵- آموزش طريقه مصرف و نگهداري نمك يددار تصفيه شده در حيطه درون بخشي وبرون بخشي
۱۶ توزيع كيت يد سنج
۱۷- كنترل ميزان يد نمكهاي مصرفي شهرستان در سطح توزيع و مصرف
۱۸- مشاوره تغذيه و رژيم درماني جهت پيشگيري و كنترل بيماريهاي غير واگير مانند چاقي ، ديابت ، فشار خون ، هايپر ليپيدي
۱۹- برنامه ريزي و نظارت جهت اجراي صحيح تغذيه در مراكز جمعي ( مدارس شبانه روزي ، رستورانها ، زندان و ... )
۲۰- تشكيل كميته ها (غذا و تغذيه شهرستان و IDD)
۲۱- آموزش و بازآموزي كاركنان
۲۲- آموزش دانشجويان رشته هاي مختلف در زمينه فعاليتهاي واحد بهبود تغذيه
۲۳- تهيه و توزيع مواد كمك آموزشي در زمينه هاي مختلف تغذيه
۲۴- همكاري و هماهنگي هاي درون بخشي و برون بخشي به منظور ارتقاي سلامت تغذيه اي جامعه
۲۵- آموزش هاي درون بخشي و برون بخشي( ادارات،طلاب و..) در زمينه مباحث مختلف تغذيه
26- اجرای برنامه بهبود تغذیه در محیط کار