رفتن به محتوای اصلی
x

معرفی واحد

هدف كلي واحد : (تامين حفظ و ارتقاي وضعيت تغذيه جامعه)

  اهداف برنامه :

رديف 

  

۱

بهبود روند رشد و وضعيت تغذيه كودكان زير ۶سال

۲

بهبود وضعيت تغذيه دانش آموزان

۳

بهبود وضعيت تغذيه مادران باردار و شيرده

۴

بهبود وضعيت تغذيه سالمندان

۵

بهبود وضعيت تغذيه ميانسالان

۶

پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود آهن و كم خوني ناشي از فقر آهن

۷

پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود ساير ريزمغذيها ( ويتامين A - D -  B۲– روي و كلسيم )

۸

ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع سرطان

۹

ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع بيماريهاي قلبي عروقي و فشار خون

۱۰

ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع ديابت

۱۱

ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع چاقي

۱۲

بهبود وضعيت تغذيه در مراكز جمعي و عمومي

۱۳

پيشگيري و كنترل وضعيت اختلالات ناشي از كمبود يد

14

ترویج کشت سبزیجات در زنان روستایی

15

بهبود وضعیت تغذیه در محیط کار

 

انجام برنامه هاي فوق از طريق فعاليت هاي زير :

 

 

۱- اجراي برنامه حمايتي مادران باردار شيرده

۲- اجراي برنامه حمايتي كودكان زير 5 سال بي بضاعت

۳- شناسايي فرهنگ و رفتارهاي غذايي جامعه و اصلاح شيوه زندگي

۴- تدوين برنامه آموزشي براي كاركنان بهداشتي درماني – كاركنان بين بخشي – دانش آموزان و معلمان

۵- تدوين برنامه آموزشي همگاني

۶- ايجاد هماهنگي با ارگان هايي كه در آموزش ارتقاء سلامت جامعه نقش دارند .

۷- همكاري با صدا و سيما جهت توليد برنامه هاي آموزشي تغذيه سالم

۸- پاش سالانه يد ادرار دانش آموزان

۹- آهن ياري در مدارس راهنمايي و دبيرستان دخترانه

۱۰- بازديد مشترك مدارس

۱۱- نظارت بر تغذيه دانش آموزان مدارس و ارائه مواد غذايي سالم در بوفه ها

۱۲- ارجاع مادران باردار و شيرده به واحد مشاوره تغذيه و رژيم درماني جهت بهبود وضعيت تغذيه

۱۳- بازديد مشترك از سراي سالمندان و اصلاح برنامه غذايي آنها

۱۴- اجراي بررسي كشوري پژوهش در وضعيت ريزمغذيها هر ۱۰ سال يكبار

۱۵- آموزش طريقه مصرف و نگهداري نمك يددار تصفيه شده در حيطه درون بخشي وبرون بخشي

۱۶ توزيع كيت يد سنج

۱۷- كنترل ميزان يد نمكهاي مصرفي شهرستان در سطح توزيع و مصرف

۱۸- مشاوره تغذيه و رژيم درماني جهت پيشگيري و كنترل بيماريهاي غير واگير مانند چاقي ، ديابت ، فشار خون ، هايپر ليپيدي

۱۹- برنامه ريزي و نظارت جهت اجراي صحيح تغذيه در مراكز جمعي ( مدارس شبانه روزي ، رستورانها ، زندان و ... )‌

۲۰- تشكيل كميته ها (غذا و تغذيه شهرستان و IDD)

۲۱- آموزش و بازآموزي كاركنان

۲۲- آموزش دانشجويان رشته هاي مختلف در زمينه فعاليتهاي واحد بهبود تغذيه

۲۳- تهيه و توزيع مواد كمك آموزشي در زمينه هاي مختلف تغذيه

۲۴- همكاري و هماهنگي هاي درون بخشي و برون بخشي به منظور ارتقاي سلامت تغذيه اي جامعه

۲۵- آموزش هاي درون بخشي و برون بخشي( ادارات،طلاب و..) در زمينه مباحث مختلف تغذيه

26- اجرای برنامه بهبود تغذیه در محیط کار